Създадоха погрешка нова най-люта чушка в света

img

Майк Смит от Денбишир и неговата "червена бомба от лютивина" от сорта „Драконов дъх“ могат да се похвалят със страховитите 2.48 милиона единици по скалата на Сковил, която измерва лютивината

Уелски производител на плодове случайно създаде най-лютата чушка в света. Майк Смит от Денбишир и неговата "червена бомба от лютивина" от сорта „Драконов дъх“ могат да се похвалят със страховитите 2.48 милиона единици по скалата на Сковил, която измерва лютивината. Така тя изпреварва предишния рекордьор – чушка от сорта Каролина, чиято сила е изчислена на 2.2 милиона единици.

53-годишният мъж настоява, че никога не е полагал усилия да отглежда специално люто растение и дори не е любител на пикантната храна, съобщава британският вестник The Telegraph.

Въпреки това чушката е отгледана в сътрудничество с учени от Университета в Нотингам Трент, които вярват, че маслото от нея е толкова мощно, че може да действа като алтернативна упойка за тези, които са алергични към конвенционалните лекарства.

Яки бургаски мъжаги фермерстват в саксии. Причината ще ви изуми

Експерти смятат, че всеки, който се опита да погълне някоя от тези чушки, ще бъде изложен на риск от смърт от анафилактичен шок. Драконовият дъх е толкова мощен, че една капка от капсаицинното му масло може да се открие в 2.48 милиона капки вода. За разлика от това, лютивият спрей на американската армия, използван, за да ослепи и дезориентира нападателите, регистрира само 2 милиона единици по скалата на Сковил.

Чушката е кандидат за вписване в Книгата на рекордите на Гинес./profit.bg Сковил

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос

Тежка катастрофа в Ришкия проход

Задържан е 64-годишния Иван за блудство с момиченце в "Меден рудник"