Създадоха погрешка нова най-люта чушка в света

Създадоха погрешка нова най-люта чушка в света

Общество 116 0

Уелски производител на плодове случайно създаде най-лютата чушка в света. Майк Смит от Денбишир и неговата "червена бомба от лютивина" от сорта „Драконов дъх“ могат да се похвалят със страховитите 2.48 милиона единици по скалата на Сковил, която измерва лютивината. Така тя изпреварва предишния рекордьор – чушка от сорта Каролина, чиято сила е изчислена на 2.2 милиона единици.

53-годишният мъж настоява, че никога не е полагал усилия да отглежда специално люто растение и дори не е любител на пикантната храна, съобщава британският вестник The Telegraph.

Въпреки това чушката е отгледана в сътрудничество с учени от Университета в Нотингам Трент, които вярват, че маслото от нея е толкова мощно, че може да действа като алтернативна упойка за тези, които са алергични към конвенционалните лекарства.

Яки бургаски мъжаги фермерстват в саксии. Причината ще ви изуми

Експерти смятат, че всеки, който се опита да погълне някоя от тези чушки, ще бъде изложен на риск от смърт от анафилактичен шок. Драконовият дъх е толкова мощен, че една капка от капсаицинното му масло може да се открие в 2.48 милиона капки вода. За разлика от това, лютивият спрей на американската армия, използван, за да ослепи и дезориентира нападателите, регистрира само 2 милиона единици по скалата на Сковил.

Чушката е кандидат за вписване в Книгата на рекордите на Гинес./profit.bg Сковил

Етикети: най-лютат чушка, откритие, Каролина рипър, Драконов дъх, скала на Сковил

коментари

0

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com