Строга забрана за разхождането на домашни любимци е въведена на Южния плаж в Несебър. От фирмата-наемател "Ауто фактор" ЕООД обясниха, че трябва да преустановят незабавно достъпа на кучета, тъй като са длъжни да спазват и прилагат ограниченията, съгласно клаузите в подписания договор за стопанисване на ивицата. Ограниченията вече са в сила, тъй като ивицата се почиства и подготвя за началото на сезона, информираха от стопанисващата фирма "Ауто фактор" ЕООД. По цялото протежение на плажа ще бъдат поставени предупредителни табели, които ще информират стопаните за забраната. Едновременно с това, служители на "Ауто фактор" ще следят стриктно за недопускане на кучета върху пясъка. Ограничителните мерки се налагат заради безопасността на плажуващите, както и заради строгите хигиенни изисквания на контролните органи във връзка с чистотата на плажа.

С договора за стопанисване на плажната ивица, наемателят се задължава да недопуска на пясъка кучета и други домашни животни. Призоваваме жителите и гостите на Несебър да се съобразяват с ограниченията и да спазват разпоредбите на Наредба №1 за опазване на обществения ред, издадена от общинската администрация”, заяви наемателят Кирил Спасов. Той допълни, че ще се прилагат стриктно и изискванията на Наредба №6 за опазване на околната среда, както и всички нормативни актове, касаещи чистотата на концесионната територия и безопасността на летовниците.

Пясъчната ивица вече е подготвена за началото на сезона и ще бъде официално открита на 1 юни. Цените на чадърите и шезлонгите, които до миналото лято бяха по 10 лв., поевтиняват с 25%. От този сезон, двете плажни екстри ще струват по 8 лева.