Бойна дама зад волана не понесе, че ще й бъде съставен акт за шофиране без колан и натопи полицай на спешния тел. 112, че й искал подкуп. Екшънът се разиграл в Карнобат, а към днешна дата шофьорката люто може да съжалява, тъй като за клеветата ще трябва да плаща солено.

Пътен полицай към РУ-Карнобат, заедно със свой колега извършвали проверка на водачи на автомобили Карнобат. Били в кв. Галата, в местността Златното езеро, като забелязали кола, която се движила срещу тях и била управлявана от жена, която била без предпазен колан. Полицаите подали сигнал за спиране на автомобила, след което поискали документите на колата, както и документите на дамата зад волана и на пътника до нея. След това била извършена проверка на автомобила, като било установено, че липсват аптечка, пожарогасител и светлоотразителна жилетка. Затова единият полицай съобщил на шофьорката, че ще й бъде съставен акт, написал го, но тя отказала да го подпише. Откъзът бил удостоверен от друг свидетел. Малко по-късно обаче водачката подала сигнал на спешния тел. 112 от собствения телефон, като казала „докато си търсих жилетката и тези неща, той дойде до мен и ми каза да му дам някаква сума пари…, каквато и да е, за да не ми напише акт. Аз казах че не разполагам с пари, понеже съм болна и давам пари за лекарства и съм безработна. И той тогава ми написа акт, че нямам колан, че нямам жилетка и ми конфискува синия талон на автомобила. Аз не се подписах естествено, защото всичко си ми е редовно.“

Въз основа на това обаждане е извършена проверка от нарочна комисия „Вътрешна сигурност“ при ОД МВР Бургас и е била извършена проверка от Окръжна прокуратура Бургас, като с постановление на БОП е отказано образуване на досъдебно производство по твърдението на жената. Прието е, че не са налице данни за извършено престъпление спрямо нея. В последствие пък полицаят е подал тъжба, с която е пожелал да се образува досъдебно производство по отношение на водачката за извършено спрямо него престъпление – набедяване. Той смята, че жената е разпространила позорни за него обстоятелства, преписвайки му престъпление, което той не е извършил.

В крайна сметка се установява, че хитрата дама е звъняла на телефона не преди да й бъде написан акта, а след това и е нямало как да й бъде искан подкуп.

Тя ще трябва да плаща 3000 лева глоба в полза на държавата, както и 2000 лева за неимуществени вреди на служителя на реда, според решение на Карнобатския районен съд.