Баба подпука с шамари първокласник в двора на училище в руенско село, защото мислела, че момчето бие внуците й. Екшънът се разиграл преди децата да започнат час по физическо.

Учениците от I-ви клас били на двора и чакали учителката. През това време двама братя се сборили с трето момчето, докато играели. Бабата минавала край школото и видяла момчетата на земята. Притеснила се, че бият внука й и влязла в двора.

Дежурният учител, който бил наблизо й казал да не безпокои децата, но въпреки това тя директно се отправила към момчето и му ударила два шамара в лицето. Детето се развикало, казало й да не го бие, а жената се обърнала и излязла от двора. Момчето се разплакало, било разстроено и изплашено.

Въпреки, че дежурният учител, който е бил на двора М. Е. С. и казва да спре, да разбере защо влиза и безпокои децата, тя се насочва към Р. с който са се борили внуците й, започва да му вика и да му се кара, като през това време му удря два шамара по лицето. Той и извиква да спре, да н его бие и в това време тя се обръща и веднага излиза от двора. Детето се разплакало, било разстроено и изплашено. По-късно бабата обяснила, че момчето, на което ударила в лицето, често било влизало в пререкания с внуците й. Тя обещала повече да не се повторят подобни сцени и съжалявала за случая. Гневната жена отнесла 100 лева глоба за дребно хулиганство в двора на училището.