Антония и Мария са малките наследнички на татко Таньо Танев, президент на МС „Hooligans" в Бургас. Израстнали сред шума на мотори, слънчевите момичета естествено проявяват интерес към мощните машини, различават модели, производители и всяка си има предпочитания към определена тип мотори. По-малката Мария, която е само на 6 години, е притежателка на пистов мотор, а 10-годишната кака Антония си пада по чопъри.

„И чопъра и пистовият мотор са 50 кубикови, с двутактови двигатели. Пистовия мотор, който кара Мария е подарък от мой колега, а чопъра купих за кака й Антония. Моторите развиват до 50 км/час, но аз съм им ограничил газта и не могат да вдигнат повече от 20 км/час. Страстта по моторите е голяма, но безопасността е преди всичко. Караме ги само на места, на които няма движение. Купих чопъра, защото аз самият съм фен на тези мотори, а с пистовият може да се ходи дори на състезания, макар Мария да не се състезава“, разказва Таньо Танев.

„Била съм на 2 години, когато татко ме е качил на мотора с него. Има специални колани и специални каски, с които децата да могат да се возят“, каза Антония пред репортер на БургасИнфо.