Млада бургаска майка стана донор на яйцеклетки, дарявайки шанс и надежда на жени, които чакат дълго време да сбъднат мечтата си за собствено дете. За радостта и чудото на донорството Женина Трифонова реши да сподели публично, за да даде надежда на всички, които мечатаят са свое дете и кураж на тези, които желаят да станат донори.

"Пропътувах над 3200 км, за да изпълня едно лично предизвикателство. Станах донор на яйцеклетки. Дарявайки частица от мен дадох шанс и надежда на няколко дами, които чакат дълго време да сбъднат мечтата си - да имат свое дете. Макар и да е много лично, реших да споделя за това мое решение. Има нужда да се говори за каузата, да се пише и споделя опит. Защото донорството не са пари и облаги. Много хора ме попитаха "Защо го правиш? Колко ще ти платят, какво получаваш ти от цялата работа?" Какво получавам ли? От година и осем месеца изпитвам най-великото щастие, което може да съществува. Чуваме "мамо", "тате", къщата ни е огласена със смях, понякога и с плач, получаваме най-топлите и силни прегръдки. Това е моята награда като Майка. Почувствах силно желание да предам нататък тази емоция. И не, не става дума за пари, а за любов към живота. Да дадеш шанс, надежда на човек в нужда. Ето тук е смисълът на живота, той не се измерва в коли, апартаменти и пари. Благодаря на момичетата от фондация "Майки за донорството", които бяха постоянно до мен и бях информирана и подкрепяна през цялото време", пише емоционално младата майка Женина Трифонова, която даде шанс и на други жени да изпитат радостта от майчинството.

За решението да стане донор, за стъпките, през които е минала, времето за подготовка, пътуванията, за емоционалната подкрепа, за болката и радостта, за вълненията, за конфиделнциалността и физическото възстановяване, за надеждата и любовта, и всичко около донорствтото - очаквайте интервю с Женина само в БургасИнфо!