17-годишният Кемал К., който блъсна фатално 84-годишния Ахмед К. в айтоското село Мъглен, щял след месец да вземе книжка. Момчето карало курсовете за шофьори и чакало с нетърпение да навърши пълнолетие, за да има официален документ. В деня на катастрофата, той бил сам вкъщи, майка му била на работа в Айтос, а бащата е на гурбет във Франция. Ученикът, който местните жители познават като добро момче, взел ключовете на семейния автомобил „Опел Зафира“ с намерението да направи едно кръгче из селото. Тогава обаче се случила трагедията. Момчето изтървало управлението на колата и тя се качила на тротоара, където се движел възрастния пешеходец.

„Страшно е. Момчето плачеше неутешимо, не беше пил, нито пък употребява други вещества. Просто няма обяснение за случилото се, но е жестоко.“, казаха местни жители пред БургасИНФО.

Припомняме, че катастрофата стана на улиица в селото, водеща от ОУ „Христо Ботев“ към центъра. Пострадалият Ахмед К. е бил с контузно-разкъсна рана на главата и е откаран в УМБАЛ-Бургас, където след около час починал.