Шестима са задържани за канал за мигранти при вчерашната спецакция на полицията в Бургас и региона. Сред тях има и жена. Шестимата са от две групи , които посрещали мигрантите на границата, а от Дебелт и Средец им осигурявали транспорт до София.

Задържаните са били с бежанци, като в единия от случаите е оказана съпротива. Това стана ясно днес по време на брифинг с участието на административния ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров, зам. административния ръководител на Апелативна прокуратура –Бургас Йовита Григорова и директора на ОД на МВР –Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Специализираната операция е била реализирана на два етапа. В момента се установяват факти за организирана престъпна група. Някои от задържаните в миналото са били осъждани за кражби и хулиганство. В село Черница е бил открит обявения за издирване Георги Димитров, който след отпуска не се е върнал в затвора. Там са открити наркотици и крадени вещи. Той е бил в затвора за влязла в сила присъда, след като е карал кола, като му е била отнета книжката. Къщата в Черница не е била негова, а на мъж, който е починал.

Очаквайте още подробности