„Родителски клуб“ помага на децата и техните майки и татковци в Камено да преборят стреса от прекрачването на прага на детската градина за първи път. Клубът функционира по проект „Услуги за ранно детско развитие в Община Камено“, финансиран от Оперативна програма „Равитие на човешките ресурси“.

Специално обзаведено помещение в детска градина „Слънце“ в град Камено приема два пъти седмично деца от 1 до 3 години със своите родители. Всяка сряда и четвъртък от 9,30 до 12,00 часа най-малките свикват с обстановката в забавачницата, където те рисуват, играят и посрещат всички празници заедно с каките и батковците от детската градина.

„Родителският клуб“, който изградихме помага на децата да се социализират и да се намали стреса, когато тръгнат на детска градина и бъдат оставени сами без родителите си за първи път. Те вече идват тук уверени и спокойни, запознават се батковците и каките от детската градина, гостуват им в техните стаи, показваме им дори тоалетните“, каза за БургасИнфо ръководителя на проекта Тонка Добрева.

Освен забавачницата, по проекта„, през юни месец ще се организира лятно училище за децата, които тази година ще бъдат първокласници. Друга дейност пък осигурява здравна детска консултация и превенция на заболяванията, като грижа за деца със СОП, като е предвидено закупуване на храни, витамини и хигиенни материали, които ще бъдат разпределени и раздадени пакети според нуждите на всяко дете. Със тях ще работи педагог, педиатърът и медицинска сестра.