Таксиметров шофьор от Шумен, баща на четири деца, намери в автомобила си изгубен портфейл с 370 лв. и лични документи, и направи всичко възможно да стигне до притежателя му. Илиян Илиев нито за миг не се поколебал, че изгубената вещ трябва да се върне, дори обиколил заведения да търси собственика, а накрая поверил портмонето на полицията.

Сагата с парите се разиграла в неделя, когато в жълтата кола на 43-годишния таксиджия се качили двама мъже от паркинг пред дискотека на бул.“Симеон Велики“. Те поискали да ги закара до друго заведение в центъра на града и слезли там. Минути след 01:30 часа таксиджията от фипма „Тико такси“ забелязал, че на предната дясна седалка има мъжки портфейл. Отворил го, а в него били лична карта, свидетелство за управление на автомобил, банкова карта и 370 лева.

Илиев веднага се върнал в заведението, в което оставил двамата мъже и потърсил собственика на портфейла. След като не го намерил отишъл в полицейското управление в Шумен и предал портфейла. Малко по-късно полицейски служители се свързали с близки на собственика и 41-годишният мъж си получил изгубените пари и документи, съобщават в сряда от полицията.

Съвестният Илиев е баща на 4-месечно бебе, а най-голямото му дете е на 8 години. Нужни са му средства за голямата фамилия, но нито за миг не помислил да прибере чуждите пари. Иначе в жълтата му кола и други са губили вещи, най-вече мобилни телефони и ги е връщал, но за първи път попада на такава сума./trud.bg