Окръжна прокуратура –Бургас предаде на съд Драгомир М. за това, че в условията на опасен рецидив, чрез използване на маркучи и туба от минерална вода, отнел 5 литра дизелово гориво Тодор Д., като заварен на мястото на престъплението употребил сила и заплашване срещу собственика. Той избутал Тодор, насочил нож към него и замахвал.

Драгомир М. е роден в град София, но живеел и пребивавал на територията на Бургас. Той е осъждан, като е изтърпял ефективно наказание през 2011г.

Тодор Д. живеел в град Бургас, к-с“Братя Миладинови“, блок 1 и притежавал микробус „Форд Транзит“, работещ с дизелово гориво. Резервоарът за гориво на микробуса нямал капачка, а на нейно място бил поставен парцал. Тодор Д. сам ползвал микробуса.

Драгомир М. се намирал в град Бургас. Около 20.30 часа на 24 септември 2015 г. се придвижил с автомобил до к-с „Братя Миладинови“ и паркирал превозното средство в близост до бл. 1 в жилищния комплекс. След това взел от багажника маркуч и туба от минерална вода и се приближил до вход 1 на блок 1 в к-с “Братя Миладинови”. Тогава видял микробуса, който по това време бил паркиран в близост до него, и решил да отнеме гориво от резервоара. Драгомир М.се приближил до микробуса, поставил носения от него маркуч и започнал да източва дизелово гориво.

По същото време Тодор Д. се приближил към мястото, управлявайки автомобила на съпругата си. Видял как подсъдимия източвал гориво от резервоара на микробуса. След като паркирал колата Тодор тръгнал към Драгомир, за да потърси обяснение за извършеното от него, като подвикнал. Крадецът, носейки описания маркуч и тубата от минерална вода, вече пълна с 5 литра дизелово гориво, се отдалечил от микробуса и се насочил към своя автомобил и се качил в него. Тодор заявил, че горивото в тубата от минерална вода е негова собственост. Попитал Драгомир какво прави и получил отговор „нищо“.

Тодор се ядосал, опитал се да вземе тубата, съдържаща неговото собствено дизелово гориво, но подсъдимият я задържал. За да запази тубата, Драгомир излязъл от автомобила и избутал собственика. Афектиран от поведението на Драгомир М., Тодор Д. нанесъл удар с главата си в лицето му. Тогава Драгомир М. извадил нож от джоба си и го насочил към собственика на микробуса и замахнал. Потърпевшият избягал, но успял да запомни регистрационния номер на колата, с която крадецът потеглил.

По-късно Драгомир М. бил задържан.

Окръжен съд –Бургас е насрочил заседанието си за 25.04.2017г.