Под надзора и ръководството на Районна прокуратура-Несебър е започнало досъдебно производство за извършен палеж на питейно заведение „Фор Ю“, намиращо се в к.к. „Слънчев бряг“ (снимки виж тук). То е срещу неизвестен извършител за това, че на 20 април 2017 г., около 22.50 ч., запалил имущество със значителна стойност – питейно заведение „Фор – Ю“, което е престъпление по чл.330, ал.1 от НК.

До момента са извършени два огледа на местопроизшествието, както в тъмната и светлата част от денонощието, разпитани са свидетели. Установява се имало ли е застрашени хора от настъпилия пожар. Ще бъде назначена и пожаро-техническа експертиза, която да установи причините за възникването на пожара и размера на причинените щети.

Заведението не работи през зимния сезон, вътре помещението е полупразно. Щетите са основно по входа на ресторанта, а най-тежки са пораженията около рецепцията на хотел „Вила Бонита“, в чийто партер се намира заведението.
Припомняме, че там миналото летя се разигра престрелката, при която беше ранен несебърския бос Димитър Желязков-Очите. Заведението е отдадено под наем на Божидар Кузманов-Кравата, като в Слънчев бряг неофициално се коментира, че е възможно да има конфликт преди началото на сезона за договора за това лято.