В Деня на Земята: Показват пред бургазлии бъдещето на електромобилите

img

Тази събота морски център Магазия 1 ще е домакин на Академия за "Мобилност в бъдеще време"

На 22 април - световния Ден на Земята, в Бургас ще се проведе първата по рода си е-drive Aкадемия. Целта на инициативата е да представи пред широка публика, що е то изцяло безвредно за околната среда градско шофиране, да отговори на въпросите на хората какво представлява електрически или хибриден автомобил, как се произвеждат батериите на автомобилите и най-вече как се рециклират. В рамките на Академията участниците ще имат възможност да се запознаят отблизо със спецификата на електромобила като нов тип превозно средство. Специално за този ден в Бургас ще пристигнат и ще бъдат представени най-новите модели на марката Volkswagen: e-Golf, e-up, Golf GTE и Passat Variant GTE. 

Академията ще се проведе в новооткрития Морски център Магазия 1 в зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас, с начало 11.00 часа. Входът е свободен. Предвидена е лекционна част - до 12:30 ч. и практическа (демонстрация) - от 13:00 до 15:00 ч. Всички участници, преминали успешно и двата модула, ще получат сертификати за преминато обучение по "Мобилност в бъдеще време". 

Събитието е в подкрепа на общинската политика за насърчаване използването на щадящ околната среда транспорт, в контекста на глобалните климатични промени и усилията на много държави по света постепенно да ограничават употребата на фосилни горива - нефт, газ, въглища.

През следващите две седмици електрическият e-Golf ще остане в Бургас за нуждите на общинската администрация, която е пионер по отношение на въвеждане на е-мобилността в своята дейност. 

ПРОГРАМА
е-Drive Aкадемия 
Дата: 22 април 2017 г., Ден на Земята
Място: Морски център Магазия 1 и прилежащ паркинг

11:00 - 12:30 ч.      Лекция 
12:30 - 13:00 ч.      Кафе пауза
13:00 - 15:00 ч.      Демонстрация
Вход: свободен

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос

Тежка катастрофа в Ришкия проход

Задържан е 64-годишния Иван за блудство с момиченце в "Меден рудник"