49-годишният Динко Динев от Айтос намери колата си, паркирана пред къщата си на ул. „Радецки“ оплескана с кафява блажна боя, като очевидно цветът наподобява този на гнусни фекалии. „Това възпитание ли е? Извършителите имат ли родители“, избухна гневно собственикът, който настоява авторите да бъдат разкрити. По-късно той получил информация, че за вандалщината е задържан 17-годишен младеж, но името му било пазено в тайна. Според потърпевшия собственик причината за атаката срещу него е омраза, всеобхватна.

Само за месец Динко Динев е подложен на яростна „бояджийска“ атака. Мъжът е познат в Айтос с различните си разбирания, странности, но и с това, че е трудолюбив. „Искам агресията да спре, затова съм подал и жалби и в полицията, и в прокуратурата. Само преди няколко дни, точно на 26-ти март, намерих вратата на гаража си изписана. Там пишеше „Динко Педалов“. А вчера намерих колата си с кафява блажна боя. Аз съм сигурен кои са младежите, които изливат агресията си. Те го правят от омраза, не лично към мен, а към различните“, каза пред БургасИНФО Динко Динев, подсказвайки, че той е представител на общност с различни интереси и подчертавайки фамилията на изписаното на гаража му име.

„Преди години ме намушкаха и от тогава не мога да живея сам, в момента съм в къща с родителите си и наематели. Иначе работя като управител на хотели в Слънчев бряг, занимавам се и с недвижими имоти. Но аз не съм спокоен. Никой от тези младежи не смее да каже нищо в лицето ми, но искам да знам кой е извършителят, а те го крият“, каза Динко Динев. Той смята, че подобна агресия не е начина, по който да се изразява отношение и смята, че това е изблик на омраза.