Стрелба в сърцето на Париж: убит е полицай, има ранени

Стрелба в сърцето на Париж: убит е полицай, има ранени Кадър: Нова тв

Общество 93 0

Стрелба разтърси центъра на Париж. Полицията затвори булевард "Шанз Елизе" и още няколко улици в централната част на френската столица и предупреди гостите и жителите на града да избягват тази част на Париж, съобщи Нова телевизия.

Един полицай е убит, а други двама са ранени. Свидетел на трагедията съобщава, че нападателите са били двама. Един от тях вече е убит, съобщава "Ройтерс".

Свидетели на трагедията твърдят, че един от нападателите е слязъл от кола и е започнал да стреля с "Калашников".

Появи се информация, че може да става дума за терористичен акт. Три полицейски източници обаче съобщават пред "Ройтерс", че може да става дума за опит за въоръжен грабеж.

Говорител на френския министър на вътрешните работи съобщи пред телевизия BFM, че нападателите умишлено са стреляли по полицаите, но все още не са ясни конкретните им мотиви.

Имало е втора престрелка на улица в близост до булевард "Шанз Елизе". Предполага се, че се е стреляло по втория нападател, който се укрива.

Стрелбата става броени дни преди първия тур от президентските избори в страната. Тази неделя французите трябва да решат кой да е следващият държавен глава. Вторият тур на президентските избори е насрочен за 7-и май.

По-рано тази седмица двама мъже бяха арестувани в Марсилия по подозрение, че са подготвяли атака в деня на вота.

Етикети: стрелба, Париж, полиция, ранени

коментари

0

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com