Полицията откри силни успокоителни и наркотици в хосписа на ужасите, от който едва се отърва помориецът Димитър

img
снимка: bTV

Полицаи щурмуваха хосписа след сигнал от 75-годишния  Димитър Чешмеджиев от Поморие, че е бил упоен и принуден да прехвърли имотите си

Силни успокоителни и наркотични медикаменти са открили инспекторите от РЗИ-София в дома за възрастни хора в Елин Пелин. За лекарствата няма издадени рецепти, съобщава bTV.

Полицаи щурмуваха хосписа след сигнал от 75-годишния  Димитър Чешмеджиев от Поморие, че е бил упоен и принуден да прехвърли имотите си.

В ареста са двама – управителят на хосписа и полицай от столичното 9РУ, който правел справки за имотите на обитателите на дома. Продължава издирването на един от участниците в схемата от дома за възрастни хора в Елин Пелин, Божидар Неферов. Търсен е и по друго разследване – за източване на банкови карти в Германия.

Той е син на собственичката на обекта, която днес не се отзова на призовката и не дойде в следствената служба с мотива, че в болница.

Домът е регистриран през май миналата година. Проверяван е само два пъти и то единствено за условията за живот в него. Сега ще бъде събрана информация за деветте смъртни случая само за последната година.

Разследва се и имотното състояние на д-р Йорданка Неферова и сина й. На тяхно име имало имоти в цялата страна, твърдят разследващи. 

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Милен, представящ се като Мария във фейсбук, си отива вкъщи при баба си

Скандално видео показва методи на възпитание в ДГ "Брезичка" в Бургас

Млад мъж е издъхнал на площадка на 8-мия етаж в ж.к. "Братя Миладиови"