Казаха ми - ще те вземем, ще те гледаме, докато си отидеш от този свят, искаме от теб да ми дадеш един апратамент, а ти ще получиш гарсионера. Даваха ми доста хапчета – 5-6-7, да изпия и тях. Казаха ми: Митко, лягай и спи. Веднага пристигнаха, след което се събудих - още две инжекции и още две хапчета. Това разказа 75-годишният Димитър Чешмеджиев, приписал апартамент с гараж и магазин в Поморие, на фирмата, управляваща хоспис в Елин Пелин, който днес стана известен като дом на ужасите след репортаж на Нова тв.

В началото на тази година дядо Димитър прочита обява в пенсионерски вестник - оферта за гледане на старини срещу имот. Той е настанен в хосписа, но там вместо грижи, получавал инжекции, съобщава Нова тв.

Според разказа на възрастния мъж, след като го упоили, поискали от него да подпише някакви документи. Не помни дали го е направил. Усъмнил се, че е жертва на измама и позвънил в полицията. Униформени щурмуват хосписа и задържат полицая Бисер Докторов и зам.-директора на хосписа Бойко Стоянов.

Директорката на дома д-р Йорданка Неферова също е задържана. Тя обаче се оплакала от световъртеж и е приета в болница.

Според прокуратурата схемата била следната. Полицаят Бисер Бисеров издирвал самотни хора с имоти, които настанявали в хосписа на д-р Неферова и заедно с управителя Бойко Стоянов ги упоявали и им взимали имотите.

Директорката отрича всички обвинения. Екипът на NOVA не бе допуснат да влезе в дома и да разговаря с възрастните хора.

Районният съд в Елин Пелин остави в ареста Бисер Докторов и Бойко Стоянов.