Аз притежавам лека кола „Сеат Толедо“, полицаите имат по-бързи коли и могат да ме хванат. Бога ми, ако съм видял стоп-палка. Искам по-лека мярка за неотклонение. Това каза 32-годишният криминално проявен Георги Воденичаров-Гаргата, който сътвори екшън като не спря на стоп-палка и след кратка гонка с полицията заряза колата си в бургаския ж.к. „Славейков“.

Той е обвинен в противозаконно пречене на орган на власт да изпълни задълженията си, а в момента в Бургаския районен съд гледа мярката му за неотклонение.

Прокурорът поиска задържането му под стража, защото има опасност да се укрие. Воденичаров е осъждан 13 пъти за престъпления от общ характер – основно за кражба и притежание на наркотици. Досега не е постигната цел да бъде превъзпитан.

Това, че е избягал от колата означава, че има нагласа да се укрива и формира трайни престъпни навици.

Адвокатът на Воденичаров-Благой Потеров заяви, че не бил виждал досега заради неспиране на вдигната стоп-палка да бъде образувано наказателно дело. Той смята, че ако някой осуетява проверка, то той първо трябва да съзнава, че му се извършва такава. Обвинението срещу него предполагало само до три години затвор, затова не трябвало на Воденичаров да му бъде налагана тежка мярка. Потеров говореше толкова убедено, че даже клиентът му го гледаше възхитено.

„Напълно подкрепям защитника“, каза пред съда Георги-Гаргата. Съдът обаче остави Георги Воденичаров в ареста.

Припомняме, че Гаргата беше задържан в събота вечерта след поредната си изцепка.

32-годишният криминално проявен бургазлия предизвика истински екшън посред бял ден. Около 14.30ч. на 8-ми април полицейските служители от ОДМВР – Бургас получили сигнал за водач, управляващ лек автомобил “Сеат Толедо”, с бургаска регистрация, без шофьорска книжка. В района на кръговото кръстовище на улиците “Проф. Якимов” и “Стефан Стамболов” автомобилът е забелязан, като на водача му е подаден пореден сигнал за спиране със стоп-палка. Воденичаров отново не се подчинил, като заобикаляйки спрелите пред него МПС-та от страната на бетонната преградата, разделяща пътните ленти, с автомобила си “Сеат Толедо” се насочил с висока скорост срещу служителите. Единият от тях заредил служeбния си пистолет “Макаров” със стоп-патрон и след неколкократни предупреждения, възпроизвел изстрел в безопасна посока. Въпреки това екшънгероят не се подчинил и за да не бъдат блъснати, полицаите отстъпили встрани. “Сеатът” с висока скорост продължил да се движи в посока бул. “Стефан Стамболов”, навлизайки по бул. “Тракия” в к-с “Славейков”. Последвалите го полицаи открили автомобила изоставен и заключен в района на бл. 55 в ж.к. “Славейков”. Георги Воденичаров-Гаргата е бил обявен за местно издирване, като около 19.30 ч. е задържан.