Рейсърите от DRAG.BG настръхнаха след мелето с Ивайло: Ако имаме писта, нямаше да има смазана кола край гробищата!

Рейсърите от DRAG.BG настръхнаха след мелето с Ивайло: Ако имаме писта, нямаше да има смазана кола край гробищата! Снимката е от участието на състезател от Drag.bg - организация на любителите на високи скорости в Бургас, които искат да имат писта

Общество 6535 1

БургасИНФО

Рейсърите в Бургас настръхнаха след катастрофата със състезателя Ивайло Петков, при която в Гробищния парк бяха ранени трима души. Катастрофата буквално шокира както близки, приятели, така и любители на автомобилите, не само заради нанесените травми, като и заради мястото на ицидента. Причината обаче е явна – Ивайло Петков е тествал „Мицубиши Еволюшън“, известно в средите като EVO 6, за да го пробва преди да пусне „звяра“ на писта.

Членове на DRAG.BG, които са опитни рейсъри, хора, които обичат високите скорости, но са за безопасната им употреба, веднага реагириха на инцидента. „Ако имахме писта, където да се състезаваме, да тренираме, нямаше да се случи това“, коментираха от организацията пред БургасИНФО. Всъщност подобона идея по тяхна инициатива съществува отдавна, но така или иначе тя не се реализира. DRAG.BG вече години наред искат установено и регламентирано място, където да тренират уменията си зад волана и да пробват мощностите си на автомобилите си, без да се налага да организират незаконни гонки или пък да са причина за мелета по пътищата.

Те са пуснали и петиция с цел - изграждане на АВТО-МОТО ПИСТА.

Ето я и нея:

Ние от АСК-ДРАГ.БГ пускаме тази петиция, с която искаме подкрепата на обществеността за създаване на АВТО-МОТО ПИСТА край град Бургас.
 
Ето петицията ТУК

С изграждането на такава писта смятаме, че ще се ограничат нелегалните гонки по улиците и ще се подпомогне развитието на моторните (автомобилни, мото и картинг) спортове в града и областа.

Етикети: Drag.bg, рейсъри, Бургас, катастрофа, Ивайло Петков

коментари

1

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com

08.04.2017
12:00

Рдхйки

Използвайте пистата на летището. То и без това е пред затваряне. Няма и един полет на ден.