В община Приморско и тази година ще бъде спазена традицията за пресъздаване на обичая Лазаруване. В навечерието на празника децата от ДФФ „Урдовиза“ ще изпълнят Общината с красиви емоции. Възпитаниците на странджанската народна певица Златка Ставрева ще огласят сградата с лазарски песни.

На самия Лазаровден, 8 април /събота/ още от ранни зори малки лазарки от ДТС „Приморче“, облечени в красиви народни носии и с венчета, изплетени от пролетни цветя на главите ще обхождат домовете в Приморско. Те ще пеят песни и ще танцуват за здраве и благополучие през цялата година. Обредният ритуал ще бъде изпълняван във всяка къща, като лазарките ще пожелават на домакините здраве, щастие и берекет. Благодарните стопани от своя страна ще ги даряват с почерпка.

Лазаровден ще бъде отбелязан и в останалите населени места на Общината. От 9 часа ще започне лазаруването в Китен, Ясна поляна и Писменово, а от 10 часа лазарски песни ще озвучат и Ново Паничарево.

В неделя, на Цветница, хорът на ФА „Приморско” ще изпълни църковни песнопения от 10 часа в храм „Св. св. Кирил и Методий” . Жителите и гостите на града ще имат възможността да се насладят на църковния концерт на местните самодейци и същевременно да отнесат със себе си върбови клонки, осветени от отец Гавраил.