Щур купон завърши с див бой на площадката на 11-тия етаж в бургаския ж.к. „Зорница“, като съседи се помляха с юмруци и ритници заради гръмка музика. Войната между съседите стигна до съда, а причината за мелето между две семейства стана ясна от мотивите на магистратите по делото, заведено по жалба от купонджиите. Случаят е показателен за взривоопасни взаимоотношения между съседи, чиито апартаменти са един под друг.

Съседът от 10-тия етаж празнувал рождения си ден в компанията на сина си и приятели, като тържеството му било съпроводено от силна музика и употреба на алкохол. Шумът от купона отровил вечерта на семейство Петкови от намиращия се на горния етаж апартамент, като малко преди полунощ мъжът във фамилията се обадил на полицията да сигнализира за гръмките ритми. Когато служителите на реда дошли на адреса, музиката рязко спряла, а вратата на апартамента, зад която се вихрил купона останала затворена.

След като полицаите си тръгнали, съседите започнали словесна битка през терасите. Вбесен, рожденикът, заедно със сина си, се качил на горния етаж и започнал да звъни на вратата на недоволните си комшии. Петкови обаче не отворили и празнуващите се върнали обратно в дома си. Купонът продължил чак до сутринта.

Рано на следващата сутрин рожденикът и сина отново решили да се качат на ежата на Петкови, за да се „разберат“. Там вече започнал същинският екшън.

Възрастният домакин отворил вратата и започнал див бой с вече бившия рожденик. Разменяли си взаимно удари с ръце и крака. Тъкмо се поуспокоили, когато и синът се включил в мелето и то се разпалило с нова сила. Отново последвали ритници и юмруци.

В съда като подсъдими са били изправени бащата и синът от семейство Петкови, като делото е жалба на рожденика, който се явил като частен тъжител. Двамата подсъдими са били освободени от наказание. Те обаче ще трябва да платят на съседа си по 250 лева за причинени неимуществени вреди – болки, страдания и емоционален стрес, както и по 507 лева за разноски по делото.