Сърдит съсед изправи на нокти жителите на блок 19 в ж.к. „Славейков“ като превърна жилището си в остров, недостижим за саниране. Повод за притеснението на хората стана неговото решение да не допусне саниращата фирма до апартамента си и в момента единствено неговата фасада се откроява в кафяво на фона на целия новосаниран бял блок. Той е поставил френски прозорци на апартамента си преди години и е извел климатика извън специално пригодените боксове. Съседи разказаха пред БургасИнфо, че първоначално той е дал съгласието си за санирането на блока, но в последствие се е отметнал.

„Първо се разписа за санирането, но после се запъна и каза - нищо няма да правите, нищо няма да пипате, дори няма да ми боядисвате фасадата. И затова сега фасадата на блока изглежда кърпена там. Той си беше направил ремонт още преди 4-5 години. Проблемът е обаче, че масово се коментира в блока, че заради него саниращата фирма няма да признае гаранцията. Не мога да разбера защо заради един трябва да страда целият блок“, разпалено разказват съседите в блока.

Злите езици говорят още, че преди години същият съсед, живеещ на етаж 4, е бил хванат в прегрешения към общите задължения на жителите. Бил разкрит и затова сега е решил да си отмъщава по този начин.

Смелите архитектурни решения на жители в 19-ти блок обаче не спират до тук. Друг съсед, който живее на втория етаж, е опълнал мрежа на терасата си. Вероятната причина за това е желанието му да се пребори с птиците, които се опитват да влизат вътре, макар такъв проблем да имат основно живеещите на високите етажи.