Шофьор на такси разплака млада майка в центъра на града. До неприятната случка се е стигнало, след като той е отказал да закара клиентката на кратко разстояние. Жената разтреперана разказа за сутиацията, в която е попаднала, възмутена от арогантността и наглостта на мъжа зад волана.

„Вчера в късния следобед ми се обадиха от детската градина, че детето ми е вдигнало висока температура. Много бързах, бях притеснена и исках час по-скоро да го прибера, за да успеем да отидем при личната лекарка преди края на работния ден. Излязох от работа и се затичах към първото такси, което видях. Шофьорът беше седнал с кръстосани крака в колата и лигата му течеше от ляво на устата. Не знам дали съм го събудила или просто е нечистоплътен, но в комбинация с носещата се миризма в колата и арогантното му поведение, останах меко казано отвратена. Той отказа да ме закара до адреса, но като го питах защо, само измуча нагло и не ми даде отговор. Според мен спи и чака поръчка за дълго разстояние. Градът е малък, разстоянията са къси и сметката ми често е скромна. Естествено, че бях се приготвила да му оставя повече пари, но подобни бакшиши с гнусното си поведение гонят клиентите. И още повече – какъв мъж е това да остави жена в нужда и да я разстрои още повече, вместо да се притече на помощ“, раказва младата жена.

Масово и други бургазлии се оплакват, че много таксита отказвт да возят на къси разстояния, въпреки началната такса. Стоят и чакат да предложиш такава сума, каквато клиентът би платил за дистанция от центъра до Мол Бургас Плаза.