Опечалени близки на починалия Горан Горанов протестират в момента пред входа на затвора в Бургас. Сред тях са майка му Саша Горанова и сестра му Йонка Горанова, както и негови приятели. Почернените роднини отидоха пред затвора, веднага след погребението на Горанов днес. Те залепиха на входа некролог и поставиха черна жалейка. Настояват за среща с ръководството, за да се изясни причината за смъртта на Горан.

"Дойдохме да покажем нашето несъгласие с това, кое се е случило вечерта срещу събота с моя брат, какво е довело до неговата смърт. Искаме обяснение, но тъй като не получаваме информация от никого, дойдохме на мирен протест. Ще се борим докрай да разберем истината: Имало ли е убийство, защо е допуснато това убийство. Моето семейство иска истината, искаме прозрачност за случващото се. Не може да нямам достъп до моя брат 10 дни. Казваха ни, че той отказвал, а това истина ли е, откъде да знаем? Адвокатът идваше на място, отказано му е да се види с него. Брат ми е бил затворен три дни в запечатка, без да му е отваряно. Твърди, се че в килията не е имало дори легло. Някои от служителите са знаели, че парното е било счупило и не са предприели нищо. Оставили са го да умре", каза сестра му Йонка.



Припомняме, че Горан Горанов почина в събота, 25 март, в килията си в затвора. Сутринта той е бил намерен мъртъв на пода.