Над сто близки, приятели и представители на спортната общност в Бургас дойдоха в Гробищния парк днес, за да изпратят в последния му път починалия в затвора Горан Горанов. В събота той беше намерен мъртъв в килията от затворен тип „запечатка“, като близките му смятат, че причината за трагедията е проблем с инсталацията за парното отопление, която изпуснала пара. Според тях, Горан се е озовал в капан, като е нямало как да се измъкне жив от килията, пълна с гореща пара. Близките му твърдят, че е нямало надзирател, който да му помогне и е починал в адски мъки. Според официалното заключение, причината за смъртта му е инфаркт.

До ковчега на Горан, на специална възглавничка, са поставени всичките му медали, които е печелил като състезател по борба. Церемонията тече в момента.

Негови приятели коментират, че Горан е тренирал активно в затвора и категорично отказват да повярват, че смъртта му е естествена. Дори обсъждат, че затворник, който е станал свидетел на друг побой над Горан, също е починал. „Горан не беше за затвор, а за лечение“, категорични са приятелите му.