Смятаме, че смъртта на брат ми е умишлена, Горан е убит. Ще повдигнем обвинение за убийство, защото е нямало кой да му помогне. Това заяви Йовка Горанова – сестра на починалия в затвора Горан Горанов, който беше открит мъртъв в събота. Семейството на Горанов разказа за своите съмнение в „Часът на Милен Цветков“ по Нова тв. Сестрата и майката на Горан обвиняват надзирателите, че не са реагирали и не са освободили Горан от капана, в който е попаднал, защото килията му е била изпълнена с пара от инсталацията на парното.

„Тялото на брат ми е обгорено – гърбът му, краката му, едната му ръка. На места буквално е нямало кожа. Тялото му е било подгизнало. С нас се свързаха очевидци, които ни разказаха с подробности какво е станало. Те са забелязали са да излизат облаци пара от стаята на брат ми. Той е бил в т.нар. Запечатка, килия, която е затворена с врата, той е бил сам вътре. Крещял е за помощ и блъскал по вратата. Парата е била видима. Ще се докаже от камерите. Не е имало надзирател, който да се отзове. Брат ми е бил в капан, подложен на адски мъки. Самата парна инсталация в стаята е била повредена, следствие на което, когато пускат парното, в помещението, което е 1,5 метра на два, без място за въздух, парата излиза под налягане. Била около 140 градуса. През определен период на време трябва да минава надзирател да провери как е настанения там затворник. Не е имало надзирател изобщо. Трябвало е да има някой, който да се отзове“, каза сестрата Йовка.

Припомняме, че заключението е, че Горанов е починал от инфаркт. Според семейството му той е бил предшестван от инцидента с парата в килията му.