Мъж в безпомощно състояние, проснат на оживения бул."Демокрация" в Бургас, паникьоса минувачи. За минути около тялото се струпаха десетина граждани, които вкупом започнаха да звънят на Бърза помощ и полицията. Един от мъжете застана плътно до тялото, за да не го връхлети автомобил.

"Тъкмо завивах с автомобила си, пред мен се строполи. За втори път ми се случва, веднага се обадих на тел: 112", сподели младо момче, което първо потърсило помощ. Екипът на Бърза помощ разпозна в падналия мъж редовния си "пацент" Милен от ж.к. "Лазур".

Почти в същото време група мъже и жени, видели от отсрещния тротоар падналия мъж на асфалта, тичешком стигнаха до него, за да го обезопасят.

Адекватната реакция на гражданите имаше бърз резултат - за минути на мястото пристигнаха линейка и полицейска патрулка. От там нататък обаче, развръзката бе неочаквана, видя репортер на 24 часа, станал свидетел на случващото се. Екипът на Спешна помощ обясни, че "пациентът" е симулант, който често реагирал по подобен начин, за да привлече внимание.

Полицейските служители пък предположиха, че той отново е пиян. Все пак медиците качиха мъжа на линейката и го отведоха в болницата./24 часа