Помогнете! Ученикът Христо Тонев от Търговската гимназия се бори, за да запази зрението си

img

Момчето е ученик в 12-ти клас, трябват средства за операция в Белгия

Бургаското момче Христо Тонев се прибира от Търговската гимназия, където е ученик в 12-ти клас, на 28-ми февруари, когато получава силни болки в дясното око и главата. След няколко дни безуспешно лечение в Бургас, заминава за Варна в очна болница "Света Петка". Прегледът е труден, поради болките, силното сълзене на очите и светлобоязън.

Лекарите виждат отлепяне на хориоидеята и изказват предположение за отлепяне на ретината. Назначава сe ново лечение и контролен преглед след седмица. След контролата се установява разкъсване на ретината и се препоръчва преглед и незабавна операция в София. Родителите биват насочени към националната консултантка по офтамология и специалист по ретина професор доктор Ива Петкова. Тя дава становище, че операцията, която трябва да се извърши, е изключително сложна и трябва да се направи в клиника в Белгия, град Антверпен, в най-скоро време, поради голямото разкъсване на ретината.

За родителите е непосилна сумата за операцията и учители и съученици на Христо от Търговската гимназия, както и ПГПНЕ "Гьоте", НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" и ПГМЕЕ- Бургас са поставили дарителскии кутии в сградите си за събиране на средства за операцията.

Всеки, който иска и има възможност да помогне на семейството, може да го направи, като дари сума на:

IBAN: BG 77 IORT 7378 1000 9104 00

BIC: IORTBGSF

INVESTBANK

Николина Тонева

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Балове 2018 в Бургас - блясък, атракция и стил

Зрелищен арест в Бургас: Полиция арестува мъж със син „Опел”

Куче захапа 77-годишия Йордан Русев в центъра на Бургас, остави кървава диря