Атрактивно шоу на прабългарската школа за оцеляване "Бага-тур" разтресе ж.к. "Меден рудник". Интерактивният спектакъл на открито беше по покана на ГЕРБ.

"Подарихме на бургазлии от най-големия комплекс "Меден рудник" невероятно шоу. За комплекса, в който живеят 80 000 души, беше направено много. Ние от ГЕРБ ще продължим да градим. За да направим всички заедно Бургас мястото, където всеки иска да остане", заяви Ивелина Василева- водач на листата на ГЕРБ в региона.


Членовете на "Бага-тур" пренесоха бургазлии назад в славната история на нашите прадеди. Бяха пресъздадени драматични моменти от живота на българския народ в интерактивен спектакъл от 3 части - Древна Тракия, Прабългарите и конете, Самодивски спектакъл. Всяка част представя характерни бойни похвати, оръжия и работата със тях. Както исторически и фолклорни сюжети - елементи от ритуалите, митологията, танците и игрите на нашите предци - прабългарите, така и на етносите, които са участвали във формирането на сегашния български ген - траки.

Желаещи от публиката разгледаха ползваните оръжия и се снимаха с конете.

Още снимки от шоуто може да разгледате ТУК.