Районна прокуратура – Карнобат привлече като обвиняеми и задържа за 72 часа трима мъже, задържани при специализирана полицейска акция при прохода „Траянови врата“ на АМ „Тракия“. Задържани са Тодор А. (на 26г. от гр. Карлово), Валери Н. (на 36г. от гр. Самоков) и Георги А. ( на 34г. от гр. Долна Баня). Те са обвинени за това , че на 11.03.2017г. , около 03.20ч. в Сунгурларе, област Бургас, обрали търговски обект „Лафка“ на ул. „Георги Димитров“, чрез разбиване на преграда. Те срязали катинар на входна врата и изкъртили щора, чрез използване на технически средства- ъгловшлаиф, отвертки, лост тип „кози крак“. Придвижвали са се с лек автомобил „Ауди А4“. Тримата откраднали 1655 кутии цигари от различни марки и 464 лотарийни билета от владението на собственика им без неговото знание и с намерението противозаконно да ги присвоят, като случаят не е маловажен- престъпление по чл.195, ал.1, т.3, т.4, т.5, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 20, ал.2 от НК.

Тримата обвиняеми бяха задържани на 11.03.2017г. по време на специализирана полицейска акция проведена под ръководството на Главна дирекция „Национална полиция“ в сътрудничество със служители от ОД на МВР- Бургас, ОД на МВР- Монтана и ОД на МВР – София и при отлична координация с Прокуратурата.

Предстои Районна прокуратура – Карнобат да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата обвиняеми.