Талантливи деца от Приморско изнесоха празничен концерт в навечерието на Международния ден на жените – 8 март. В събитието, което се проведе под наслов „Честит празник, мила мамо“, се включиха децата от ДТС „Приморче“, ТК „Съншайнс“ и ДФФ „Урдовиза“.

Най-малките жители на морския град представиха богата програма, с която показаха любовта към своите майки и засвидетелстваха уважение към всички представители от нежния пол. Залата на читалището в морския град едва побра многобройната публика, дошла да се наслади на концертната програма. Фолклор, любими странджански песни, хип-хоп и латино ритми бяха част от разнообразието, което се бяха подготвили талантливите деца и техните ръководители за празника на жената.

На финала на концерта ръководителите на съставите получиха красиви цветя, осигурени от Общината. С пролетен символ бяха уважени Мария Върбанова – художествен ръководител на ДТС „Приморче“ и ръководителите на ТК „Съншайнс“ Ива Петрова и на ДФФ „Урдовиза“Златка Ставрева.

В Китен са подготвили богата програма от песни и танци, както и кулинарен конкурс, посветен на Деня на жената. Конкурсът „Златната точилка“ ще започне от 17 часа на 7 март в читалище „Свобода“. Там всички дами от морския град ще изложат кулинарните си произведения, а компетентно жури ще оцени и определи победителката във вкусната надпревара. От 18.30 часа е началото на концертната програма, с която най-малките жители на Китен ще поздравят своите майки и баби.