Трима млади мъже от Айтос са пребити от банда маскирани на АМ „Тракия“ край Стара Загора. 35-годишен мъж айтозлия е подал сигнал в полицията, че на километър 200 от аутобана, в посока София, където е спрял за почивка, неизвестни мъже с маски на лицата, пътуващи в няколко автомобила, са нанесли побой на него и на други двама мъже, на 35 г. и на 32 г., също от Айтос. При оттеглянето си биячите са отнели от айтозлии горнища на анцузи, заедно с намиращи се в тях документи и дебитни карти. Строшено е и предното панорамно стъкло на автомобила, с който са пътували. Тримата потърпевши са получили контузни рани в областта на главите и по телата, а единият от тях е получил фрактура на лявата ръка, в областта на китката. Откарани са в ЦСМП – Стара Загора, където са обслужени амбулаторно и са освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

Извършен е оглед на местопроизшествието и във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.199 от НК. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, при които в 21:30 ч. на 04.03.2017 г., на АМ „Тракия“, километър 185, в посока гр. Бургас, са спрени за проверка автомобил “Опел Астра“, управляван от А. Д., на 30 г., и пътници – Г. А., на 19 г., С. И. на 22 г., Н. Г., на 20 г. и Д. Д., на 18 г., всички от гр. Варна, както и лека кола “Ауди А3“, управляван от Г. Г., на 25 г., и пътници В. Д., на 25 г., Х. И., на 40 г., тримата от гр. Варна, и В. В., на 23 г. от гр. Добрич.

Извършени са процесуално-следствени действия – претърсване и изземване, в двата автомобила, при които са намерени и иззети инкриминирани вещи, предмет на извършеното по-рано през деня престъпление, както и дървени и метални палки, текстилни маски с отвори за очите и др.

Мъжете са отведени във Второ РУ – Стара Загора и са задържани за срок до 24 часа. На единия е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.199 от НК, а спрямо А. Д., за когото е установено, че е управлявал лекия автомобил под въздействие на наркотични вещества – амфетамин и канабис, е образувано досъдебно производство и е повдигнато обвинение за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК. Работата по случая продължава.