Ученици от СУ „Иван Вазов” , ОУ „Христо Ботев”, малчугани от детска градина „Веселушко” в Поморие, родители и преподаватели подкрепиха тежко болна жена, майка на три деца, сами организираха кампания в подкрепа на тежко болна жена, майка на три деца и дариха събраните средства на нуждаещото се семейство. Началото на благотворителната инициатива бе дадено през февруари. Деца, родители и учители с много любов и усърдие започнаха изработката на мартеници, пролетни картички и сувенири, а след това и подготвиха своите щандове. Всички средства от продажбата им бяха предназначени за добрата кауза. Кутията с набраните средства и даренията от базара беше отворена пред шестчленна комисия. Събраната сума в размер на 6012,60 лева беше внесена по съответната банкова сметка, документът за внесената сума и два ваучера на стойност 230,00 лева, бяха връчени на жената и нейното семейство.

Сумата от точно 6 012,60 лева, събрана от инициативата, беше внесена по съответната банкова сметка, документът за внесените средства и два ваучера на стойност 230,00 лева бяха връчени на жената и нейното семейство.

Начинанието получи широка обществена подкрепа, подкрепено бе от кмета на Поморие Иван Алексиев, частни лица, институции, фирми и организации.