Мобилна кризисна група от психолози ще влезе в класните стаи на 52-ро ОУ "Цанко Церковски" още в понеделник. Специалистите ще работят с децата след трагичния инцидент, при който след удар в корема почина 11-годишно момиче.

Това съобщи пред бТВ директорът на школото в Бояна Динко Калапиш.

11-годишното момиче, което почина вчера след инцидент в столичното 52-ро училище, е било ударено в корема от свой връстник по време на игра. Това е изяснило до момента полицейското разследване, каза пред БНР директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

"11-годишно момче нанася удар на 11-годишно момиче в областта на корема, вследствие на което по-късно на момичето му прилошава, вика се "Бърза помощ" правят се опити за оказване на първа медицинска помощ - не са успешни и детето е откарано в "Пирогов". Незабавно са предприети действия за реанимиране на детето, но след около час и половина почива в "Пирогов", изложи изяснените факти той.

Според лекарите детето е било със спукан черен дроб.

"Има образувано следствено дело, продължават процесуално-следствени действия. Първо трябва, след извършване на аутопсията, да се установи причината за смъртта и вече оттам да се изясни фактическата обстановка към момента", уточни още Маринов.

Началникът на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева заяви, че разбрала за инцидента от директора на 52-ро училище. "Майката е била съвсем близко до училището, тя е чакала детето си - говорим за време, в което приключва целодневната организация на децата", сподели още тя.