Женски скандал за долнопробни обувки завърши с диво меле в бургаския квартал Рудник, след което трима се озовават в болницата, а племенник е обвинен, че е намушкал леля си със сабя.

Екшънът между роднини, чиито отношения са сложни и преплетени, се разиграл, след като лелята Ана отишла да купи обувки на дъщеря си в импровизиран магазин за обувки, намиращ се в съседна къща в бившето село, сега квартал на Бургас. Вътре се засякла с дъщерята на племенника си и между двете избухнал спор за това кой какво да купи. Скарали се и се прибрали по домовете си. Ана се прибрала разстроена в дома си и разказала на сина и на съпруга си за скандала. Малко по-късно, вече запознатият с драмата на майка си, синът пил солидно количество алкохол в компанията на още двама мъже, като запоят продължил и на следващия ден. За да бъде екшънът пълен, той решил да отиде до дома си, за да донесе тонколона, с която да озвучи пиршеството. Към него се присъединила и майката Ана. По пътя минали край къщата на племенника на Ана и двамата решили да потърсят сметка от него за скандала в магазина с участието на дъщеря му. Мощният скандал между двете семейства прераснал в масово сбиване с участието на всички членове от родата. Леля и племенница се дърпали за косите, като едната паднала на земята. Чичото и племенника пък се удряли здраво с юмруци. В боя се включили и други роднини.

Лелята, племенникът и неговата съпруга са откарани в болница с наранявания. Лелята Ана имала порезна рана на дясната длан, като твърдяла, че тя е причинена от племенника й и го обвинявала, че той замахнал със сабя да прободе сина й, а тя застанала пред него, за да попречи и той я прорязал.

Мелето завършило с пристигането на полиция на място, като всеки от участниците посочвал себе си за потърпевш. Побойниците, които са роми, давали объркани показания, като така и не станало ясно кой кого е бил. Обвиненията на лелята Ана не издържат в съда и нейният племенник е оправдан.