Бургазлийка отвори сърцето си и дома си за приятелка, трогната от участта й, като в замяна получи тежък удар – гостенката изнесе семейното злато. Крадлата отмъкнала брачни златни халки, синджири, медальон „сърце”, малки висулки „Богородица” и кръстче, златни пръстени в различни форми и камъни по тях, сребърни гривни, обеци, колиета. Всички ценности са на обща стойност около 4 хил. лева.

Потърпевшото момиче е от квартал Долно Езерово, тя дълги години поддържала близки отношения със своята приятелка, често я канела в дома си, цялото семейство имало огромно доверие към нея. Приятелката имала сериозни трудности, тъй като останала без родители и сама се грижела за обездвижен вуйчо.

Гостенката обаче един ден злоупотребила с оказаното й разбиране и съчувствие. Тя останала сама в жилището на приятелката си и необезпокоявано отмъкнала от спалнята на родителите й куп златни бижута, които се намирали на нощното шкафче. Дала част от тях в заложна къща в Бургас, като получила в замяна 88 лева, а няколко дни по-късно и другата част като взела 240 лева.

След месец тя отново гостувала в дома на приятелката си, като нейното семейство още не било разбрало за кражбата. Така крадлата решила отново да се възползва, като този път от стаите на двете сестри на приятелката си взела различни златни и сребърни накити.

Същият ден тя заложила в заложна къща „Щтедрия" част от бижутата като получила малко над 20 лева.

След като разбрало за кражбите, потърпевшото семейство се обърнало към полицията. По-късно дъщерята предприела обиколка на заложните къщи в Бургас, като в една от тях разпознала и откупила сребро за 14 лева.

Крадлата е осъдена на една година „лишаване от свобода“ с отлагане изтърпяването му за срок от 3 години.