Безплатни изследвания за диагностика на здравословно състояние се проведоха във Варна. Организатор беше Национално Сдружение „Младежки Глас“ клон Варна и Медицинска лаборатория „ЛИНА”. Профилактичните изследвания са част от четиригодишната кампания на сдружението - „С любов към здравето”. 21 участници се възползваха от профилактичните изследвания на най-добрата лаборатория по Черноморието.

“Профилактиката е основен инструмент за да бъдем внимателни към здравето си. Ние младежите от сдружението целим да бъдем в подкрепа на всеки един активен човек“ Паша Александрова, председател на клон Варна към сдружението.

„Безплатните изследвания са по пакета „Метаболитен скрининг". Той включва: кръвна захар, креатинин, пикочна киселина, общ белтък, холестерол, HDL холестерол, LDL холестерол, VLDL холестерол, триглицериди, АсАт, АлАт и ГГТ. Здравословният начин на живот се влияе от промяна в ежедневното ни меню“ споделиха от медицинска лаборатория „ЛИНА”.

„Изключително голям интерес от гражданите на Варна. Активни към своето здраве. В следващите месеци сдружението ще организира още безплатни изследвания“ споделя Станислав Мъжгълов, ръководител проект.


Кампанията „С любов към здравето” се осъществява от клон Варна на Национално Сдружение „Младежки Глас” със съдействието на Медико-диагностична лаборатория „ЛИНА. Здравна консултация е по проекта Младежки Информационно-Консултативен Център /МИКЦ/ - Заедно за младите Варна, финансиран по Националната програма за младежта (2016-2020) към Министерството на младежта и спорта.

Очаквайте още безплатни събития на официалната страница на сдружението: www.facebook.com/mg2007 и www.mg2007.bg .

www.lina-bg.com
www.nism.bg