До 2:30 бяхме навън с децата. После има организационно междучасие, те си взимат неща за хапване. Момичето ме чакаше пред вратата, каза, че тя е ударила едно от момчетата и после той я е ритнал. Това заяви в ефира на Нова телевизия учителката на починалото 11-годишно момиче в 52-о училище Ваня Блъскова.

Припомняме, че след спречкване между съученици едно дете загина. То е било ритнато в корема от момче след свада, а няколко часа по-късно е издъхнало.

"Не ми даде индикации, че й е лошо, беше по-скоро разстроена от това, че са се скарали. Помоли ме да я преместя на друг чин. Направих забележка на момчето, че момиче така не се удря. Започнахме работа и часовете по самоподготовка", добави учителката.

"Нашето училище е с 425 деца. По нормативи на всички институции имаме право на 4-часов училищен работник, ние заплащаме и за допълнителни 4 часа на медицинската сестра. Тя работи от 8 до 16 часа", заяви пък директорът на школото Данко Калапиш, за да оправдае липсата на медицинско лице по време на инцидента.

"Към 16:30 видях, че момичето беше разстроено. Тя до този момент не беше идвала да ми се оплаква, че я боли корем. Питах я какво има и тя призна, че я боли. Тя си ходеше сама до лекарския кабинет. Като установихме, че няма никой в него, тръгнахме обратно и тя припадна. Колежката, която е била пряк свидетел на падането, каза, че при него детето се е ударила в радиатора", добави госпожата.

"Отново казвам, че 30 минути чакахме линейка. Не мога да кажа все пак с точност, защото минутите минаваха като часове", каза директорът на 52-о училище. Той заяви, че от училището са звъняли няколко пъти на Спешна помощ, за да пратят по-бързо екип, защото детето не спира да си гълта езика. "Дори кварталният лекар успя да дойде и да окаже първа медицинска помощ на детето преди линейката", завърши той.

Източник: BLITZ