С две сърни и едно диво прасе обилно гостил поддръжниците си кметът Ценко Чоков. Три дена яли, пили и се веселили верните му другари от бандата за рекет и палежи, които също вече са на свобода, разкриха изплашените жители на Галиче.

След като шофьорът Страхил докарал с черна лимузина от София в селото Чоков и сина му Мартин, черни джипове и лимузини паркирали пред дуварите на имението му. И започнали купони, които само Ценко Чоков може да организира, разказаха потресените свидетели срещу него. Сами те се крият по къщите си след завръщането на Ценко и сина му Мартин, защото само преди две седмици сложиха окончателно подписите си под показанията срещу него.

Докато жителите на Галиче треперят от страх в къщите си, Чоков празнува свободата. Първата вечер в Галиче Чокови отбелязали зад високия дувар. Над 40 души посетили кмета си в дома му, където черпел с 18-годишно уиски. За първи път Чоков се отказал от обичания си оркестър и вечеринката минала без жива музика.

Втората вечер Чоков не се стърпял и вдигнал патардия. Той поканил всички свои привърженици в ловния дом на селото. В кметството на софра се явили останалите подсъдими от бандата му, както и адвокатката му Цветелина Йотова от съседното село Пупица.

На чеверме били изпечени две сърни от ловното стопанство на Чоков и прасе. Той самият бил във вихъра на танца въпреки оплакванията от таза, които направи в съда. Въздухът на Галиче явно добре влияе на скандалния кмет, който хвърлил патерицата, с която куцаше в съда. "Добре му се е отразило липсата на алкохол, защото кметът изпи литър и половина уиски. Добре си изглеждаше, щастлив и доволен", споделиха приближени до кметското семейство.

Подгрят от алкохола, Чоков решил да вдигне градуса и на настроението, като усилил до последно музикалната уредба в ловния дом. Наложило се към 22 часа на втория ден от посрещнето му да дойдат ченгета, за да го съпроводят мирно и тихо у дома.

И трети ден имало фиеста в кмеството, но по-спокойна, разкриха още от селото. На купоните там обаче не присъствал синът Мартин, който е под домашен арест. Въпреки това той вече направил първата си обиколка из селото, макар да не трябва да излиза от дома си. Отишъл до кафе "Търнава" на гарата, откъдето си купил цигари и кафе и с бавна и тежка стъпка се отправил по улицата към дома си.

За семейните пиршества от София в Галиче се завърнал и блудният син Спас - този път без Малкото коте на Божинов, с което ги спрягат за гаджета. Той се разходил с джипа "Тундра" на баща си със свалени стъкла и с ехидна усмивка кимал на местните, които гледали стреснато.

Баба чоковистка: Ще се лее кръв

Първите заплахи из селото вече са факт. 72-годишна жена на име Маргарита Мургина се явила пред основния свидетел по делото срещу Чоков - Венци Николов. "Ще се лее кръв", клатела зловещо глава женицата, сочена за една от най-приближените до Чокови. С нейна помощ кметът успял да отцепи 14 хиляди декара от местната кооперация, за чието присвояване се води отделно разследване.

Две нови обвинения иска да спретне прокуратурата на скандалния кмет. Едното е за присвояване на земя от над 800 души. В момента се чака графологична експертиза, която да установи чии са подписите на документите, с които е сложена ръка на имотите им. И трето разследване се точело срещу кметското семейство - за наркотици, открити в къща и кола по време на спецакцията при задръжането на Чоков и сина му Мартин в Галиче. Неговата съдба обаче е крайно неясна, защото намерените и конфискувани амефатемини изчезнали мистериозно. /ПИК/