Митничари си чукнаха среща по интернет с нелегален тъговец на ракия в Бургас

Митничари си чукнаха среща по интернет с нелегален тъговец на ракия в Бургас снимка: Митница Бургас

Общество 441 0

145 литра нелегален алкохол задържаха митнически служители  при две поредни проверки. По засечена подозрителна обява за продажба на ракия в интернет митнически служители от Митница Бургас установяват контакт с продавача и се срещат с него на паркинг на територията на град Бургас. Той пристига на срещата с автомобил, в чийто багажник при последвалата  проверка са открити 10 пластмасови туби, пълни с общо 100 литра етилов алкохол с характеристики на ракия по цвят и мирис.
При друга проверка бургаските митнически служители посещават търговски обект, разположен в частен имот в квартал „Долно Езерово". В магазина не са установени акцизни нарушения, но при последвалата митническа проверка на целия имот, във външна пристройка зад търговския обект са открити 5 пластмасови туби, съдържащи общо 45 литра етилов алкохол с характеристики на ракия.
Работата и по двата случая продължава. За задържаните общо 145 литра нелегален алкохол не са представени документи за произход и платен акциз. Взети са проби за анализ и след получаване на резултатите от експертизата ще бъдат образувани административнонаказателни производства.

Етикети: нелегален алкохол, митничари, Бургас

коментари

0

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com