Митничари си чукнаха среща по интернет с нелегален тъговец на ракия в Бургас

img
снимка: Митница Бургас

Продавачът, който не подозирал нищо, пристигнал с багажник, пълен с ракия

145 литра нелегален алкохол задържаха митнически служители  при две поредни проверки. По засечена подозрителна обява за продажба на ракия в интернет митнически служители от Митница Бургас установяват контакт с продавача и се срещат с него на паркинг на територията на град Бургас. Той пристига на срещата с автомобил, в чийто багажник при последвалата  проверка са открити 10 пластмасови туби, пълни с общо 100 литра етилов алкохол с характеристики на ракия по цвят и мирис.
При друга проверка бургаските митнически служители посещават търговски обект, разположен в частен имот в квартал „Долно Езерово". В магазина не са установени акцизни нарушения, но при последвалата митническа проверка на целия имот, във външна пристройка зад търговския обект са открити 5 пластмасови туби, съдържащи общо 45 литра етилов алкохол с характеристики на ракия.
Работата и по двата случая продължава. За задържаните общо 145 литра нелегален алкохол не са представени документи за произход и платен акциз. Взети са проби за анализ и след получаване на резултатите от експертизата ще бъдат образувани административнонаказателни производства.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедия край Атия: Шофьор с "Шевролет" уби 16-годишен ученик

Жена почина след побой в Созопол, задържан е брат й

19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос