Тунелът на пътя Айтос - Дъскотна - Провадия се оказа много опосен, алармират от АПИ.

Шест тунела и един полутунел са определени като по-опасни от „Ечемишка“, където наскоро паднала лампа уби жена. Този извод се съдържа в доклад на Агенция „Пътна инфраструктура“.Съоръженията са определени като „тунели с много висок риск“, „тунели с висок риск“ и „тунели със съществен риск“. В третата категория е поставен и „Ечемишка“ (заедно с „Траянови врата“), пише "Труд".

В първата категория попадат три тунела – два край Велико Търново и един на територията на Ловеч. Във втората са три тунела – на територията на Бургас, на територията на Габрово и в Пловдив, и полутунел край Смолян.

Тунелът край Дъскотна е изсечен в скала без достатъчно гарабити. Не е обезопасен откъв падащи камъни и наводнения и има опасност да предизвика инцидент. Включен е в програма по рехабилитация, но още не е започнала.

От 15 февруари 2017 г. са формирани специализирани звена за инспекция, в които участват експерти от Министерството на транспорта, Министерството на вътрешните работи и Агенция „Пътна инфраструктура“. Те трябва да представят, след анализиране на състоянието на всяко едно от тунелните съоръжения, план с мерки, препоръки и конкретни срокове за фактическото изпълнение на предложените мерки.