Няма свободни места в бургаските ресторанти тази вечер, показа проверка на БургасИНФО. Въпреки студеното време, влюбени двойки, студентски компании, заклети пиячи и любители на веселбата са резервирали маси, като са започнали още от неделя. Някои от масите все още не са заети, но на тях стоят табелки "резерве".
Винари и лозари още от обяд заразаха лозята и след служебна почерпка се преместиха на топло в кръчмите. Цели колективи от тази промишленост също решиха да празнуват официално - мъжете да си допият, а жените да покажат новите си тоалети. И също да пийнат. Най-романтичните влюбени двойки заеха места в по-скъпарските заведения, но повечето младежи празнуват заедно, без значение тресе ли ги голамата любов, или са соло. Важното е купонът да върви.
Повечето заведения се опитаха да създадат атмосфера, като окичиха балони, а на масите поставиха букети.
Не липсват и чисто мъжки компании, които не признават никакъв Свети Валентин и патриотично се наливат в името на Свети Трифон.
Препълнени са и кварталните кръчми, където компаниите са смесени и на всяка маса се почита различен светец. Едновременно с това се празнуват и именни дни, като Валентиновците бият в бройката Трифоновците.
От магазините пък бяха изкупени рекордни количества алкохол.
Таксиметрови шофьори споделят, че още отсега карат напред-назад доста почерпени вече компании, а клиенти се оплакват, че чакат такси по 10 минути.

Най-горещите почитатели на любовния празник пък се възползваха от офертите на част от хотелите в Бургас и Поморие за вечеря с нощувка. За двама тя е между 100 и 180 лева в зависимост от категорията на хотела и заведението.