Добри сърца: Ученици в помощ на болна майка на три деца в Поморие. Да ги подкрепим!

img

Възпитаниците на СУ „Иван Вазов“ организират благотворителен базар на мартеници за лечението на женатаУченици от СУ „Иван Вазов“ в Поморие организират благотворителен базар в помощ на болна жена, майка на три деца – възпитаници на училището. Базарът днес официално отвори врати. Щандовете са разположени при входа на училището за начален етап на обучение и ще бъдат там до 01.03.2017 г. /сряда/, всеки делничен ден от 9.30 до 13.00 часа.

Ръчно изработени мартеници, пролетни картички и сувенири са малка част от предлаганите артикули. Всеки, който има възможност, може да си закупи нещичко и да даде своя принос за каузата, а именно - лечението на тежко болна жена – майка на три деца от СУ „Иван Вазов”. Идеята е със събраните средства е да се помогне на майката в борбата с коварното заболяване, но и да се окаже цялостна подкрепа на семейството.

Хуманната инициатива стартира по идея на група майки и техните деца. С желание и труд, те не само организираха базара, но привлякоха още много съмишленици на каузата. Кметът Иван Алексиев също бе един от тях. Той присъства на откриването и съдейства на организаторите през новата седмица да подредят щанд и в центъра на града.

Заместник-директорът Ася Пеева благодари на всички добротворци и изрази надежда, че както мартениците носят здраве на всеки, който ги закичи, така и събраните от базара средства ще донесат много щастие на нуждаещото се семейство.

Добрият пример беше последван и в ОУ „Христо Ботев” гр. Поморие, чийто възпитаници също отвориха благотворителен базар в училище по-късно днес.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Зрелищен арест в Бургас: Полиция арестува мъж със син „Опел”

Куче захапа 77-годишия Йордан Русев в центъра на Бургас, остави кървава диря

Огнена стихия в ж.к. Славейков, две коли горят до блок 53