Общинската и областната структура на Демократи за силна България излезе с позиция, с която сваля доверието си от общинския съветник д-р Георги Митев. Д-р Митев бе областен координатор на ДСБ допреди две седмици, когато вместо на отчетно-изборната конференция, той замина за конгреса на Реформаторския блок и стана част от ръководството на Блока.

„Във връзка със зачестилите публикации и изявления на Георги Митев - бивш председател на общинското ръководство на ДСБ - Бургас, че след неговото присъединяване към новата версия на Реформаторския блок, същият е подал оставка, като с него са напуснали и много други членове на ДСБ-Бургас, включително от общинските ръководства в областта, е необходимо да бъде изяснено следното: Областното и общинско ръководство на ДСБ-Бургас съобщава, че към настоящия момент не е постъпило нито едно заявление за напускане от член на партията, включително и от самия Георги Митев, който също така не е подал оставка от длъжността си по предвидения ред в Устава на партията. На проведеното на 28.01.2017г. редовно отчетно-изборно събрание на ДСБ-Бургас бяха избрани нови областно и общинско ръководство. Информираме ви, че заради действията му в нарушение на Устава на ПП "Демократи за Силна България" Областната и Общинската организация на ДСБ сваля доверието си от Георги Митев в качеството му на общински съветник и че същият за в бъдеще не представлява ПП "Демократи за Силна България" в Общински съвет-Бургас”, се казва в позицията, подписана от областния председател Ивайло Ляхович и общинският председател Иво Баев.

Д-р Митев, който е и директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас, бе водач на листата с кандидати за общински съветници на Реформаторския блок.

„Предизборно време е и приятелският огън започна. Десните би трябвало да се обединяват, а не да има подмятания от сорта: килерът на ГЕРБ и сваляне на доверието. Ясно и категорично заявих своята позиция, затова, че не желая да бъда послушник в действията на ръководството на ДСБ спрямо бившите им партньори в дясното пространство. Дори думата бивши не ми харесва, защото ние трябва да останем партньори, а не да трасираме пътя на БСП към властта”, коментира д-р Митев за БургасИНФО.