Ученици от СУ „Н. Вапцаров“ в Приморско с ентусиазъм се включиха в кампанията „Дари капачка- спаси живот“. Благотворителната кауза привлича все повече привърженици, като целта й е чрез събраните и след това рециклирани капачки да се закупи кувьоз за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас.

Още от обявяването на кампанията тя беше подкрепена от различни институции в морския град, както и от децата на приморското училище. За кратко време учениците успяха да съберат 26 туби с пластмасови капачки и да ги предадат в Бургас. Най-дейните от тях – Томас Шидеров от VIII клас, Николай Христодолов от VI клас и Иван Василев от Vа клас присъстваха лично при предаването на събраното количество капачки. В знак на признателност децата бяха наградени с грамота. Заедно с тях бе Марияна Казларова – директор на СУ „Н. Вапцаров”, която активно популяризира кампанията.

Инициативата в Приморско продължава. Всеки, който желае да вдъхне вяра в бъдещите родители, може да се включи в нея. Събират се всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолно, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати.