Израелски турист скандализира Банско след като пусна в социалните мрежи свои голи снимки до православния кръст на Тодорка, в Пирин планина. Оз Резенберг е татуист от Израел, наскоро бил на почивка в Банско. По неясни извратени причини мъжът се съблякъл гол по прашки и си направил неприлична фотосесия със сноуборда си до православния кръст. А след това разпространил кадрите.


Кадрите са пуснати на 24 януари, те обиколиха социалните мрежи и предизвикаха голям скандал и недоловлство. Хората в Банско възприеха снимките като гавра с православната вяра.

„Това е оскверняване на православието, не е редно напушени или дрогирани чужденци да се гаврят с вярата ни, да бъде намерен и наказан, това бяха само част от коментарите на възмутените банскалии заляли социалните мрежи в отговор на провокацията.

Очевидно израелецът е осъзнал грешката си и побърза да се покае в социалните мрежи със следния пост: "Не исках да обидя никого от вас, българи, или религията ви, беше направено само за смях. Изтрих снимката и съжалявам отново.“

Приятелите му са били силно притеснени да не се случи и дипломатически скандал.

Банско е най-популярният български зимен курорт, който се свързва пряко с разврата, но далеч не е единствения. Преди известно време в. "Сън" предупреди за орди от млади англичани, които атакуват Боровец в търсене на евтино пиене и лесни жени.