Новоизграденият район „Кьошето” в бургаския квартал Сарафово ще бъде издигнат по най-модерен начин, по всички правила на съвременното градоустройство с улици, тротоари, зелени площи, обществени сгади, зони за отдих. За първи път от 70 години по българското Черноморие ще се изгради цял нов квартал, а не нещо „на парче”, това съобщи бургаския депутат от ГЕРБ Иван Вълков.

В социалната мрежа той написа:

„През 2006 год се изправих пред хората от Сарафово и им обещах, че ще направя всичко по силите си възелът от проблеми с терените в квартал „Кьошето” да бъде разрешен. Ще ви призная, че бях много развълнуван, когато на 23 януари 2017 год отново застанах пред тях и им донесох дълогочакваната новина.

Скъпи сарафовлии, нещата вече се случват. Четири пети от всички терени в „Кьошето” ще бъдат вписани в кадастъра. Но най-важното е това, че има приет план на целия квартал. За първи път от 70 години по българското Черноморие ще се изгради цял нов квартал, а не нещо „на парче”.

Това ще бъде квартал, изграден по всички правила на съвременното градоустройство с улици, тротоари, зелени площи, обществени сгади, зони за отдих... ще стане нещо, с което бургазлии ще могат да се похвалят.

От 2006 год бяха проведени много много срещи с представители на Министерството на регионалното развитие, в Министерството на здравеопазването, в Министерство на земеделието, с Геозащита Варна... всъщност, това вече няма никакво значение.

На 23 януари 2017 год. бях в състояние да кажа на хората от Сарафово: Всички разрешителни са вече факт, също като факта, че кварталът ще бъде изграден по Член 16 от ЗУТ. Очаквам с нетърпение да се случи новият квартал. Честито на всички“!