49-годишната Лариса Иванова от Бургас, майка на три деца и баба на едно внуче спечели титлата "Мис Баба 2017"

По традиция на Бабинден за осми пореден път бе избрана най-красивата дама с внуци в България и победителката в Grandma Universe 2017 – единствения международен световен конкурс за баби.

Над 150 кандидатки от цялата страна заявиха желание да участват в надпреварата. До финала в комплекс „Монтесито” в София достигнаха само седем. Идеята на напреварата е да мотивира българките, които вече имат внуци да продължават да бъдат ентусиазирани, влюбени в живота, работещи, щастливи, със самочувствие и лично пространство,

Участие в надпреварата Grandma Universe 2017 взеха 15 държави, сред които Сингапур, Испания, Филипини, Латвия, Перу, Венцуела, Русия, САЩ, Украйна, Латвия, България и др. Домакин (и съводещ, заедно с „Мисис Баба 2012” Татяна Трайкова) на международния конкурс беше първата носителка на титлата „Мисис Баба“ Капка Амзина.

Сред българските претендентки за титлата имаше месицинска сестра, психолог, издател и дама с екзотична съдба и неувяхващо хоби. Тя е работила 20 години в Африка, 10 в софийския зоопарк и 10 в Лондон и в кръга по таланти се похвали с участието си в 53 маратона.

Кандидатките в международниуя конкурс танцуваха, пяха, рецитираха собствени стихове и дори разиграваха социални етюди на тема „детето ми има проблем с дрогата, как да му помогна”.

Специален гост на събитието беше Mrs Universe 2014 – Сабрина Пинион. Красивата американка е страдала като дете и се е посветила на спасяването на тормозени хлапета.

Жури с председател Grandma Universe 2016 Дони Василева в състав: Снежана Спасова, Аделина Александрова, Анелия Петкова, Даринка Кръстева, Нели Пандилова, Мадлена Иванова, Мариана Маринова и „Мисис Баба“ 2016 – Грета Кралева короноваха победителките:

Миналогодишната победителка „Мисис Баба-2016” Грета Кралева предаде своята корона на „Мисис Баба“ 2017. Лариса Иванова– от Бургас е на 49 години. Рускиня по произход, но българска снаха от 30 лета, тя по професия е брокер на недвижими имоти, майка на три деца и баба на една внучка.

Mrs Classic Universe” 2017 стана Сюзан Паган – от САЩ, на 54 години. Тя има двама сина и вярата в Бог е най-важното нещо в живота й. В тура за таланти Сюзан изпълни каубойски танц на музика на Шъная Туейн.

С короната на Grandma Universe” 2017 си тръгна Агнес Якосалемот Филипините. Тя е на 52 години, майка на двама сина и една дъщеря, има внучка на 7 години. Победителката е бакалавър по медицински технологии

Всички участнички в международния конкурс бяха отседнали в комплекс „Монтесито”. Специалната национална вечер с участието на фолклорна група „Чинари” се проведе в Механа „Роден край”.„Дари травел“ им подари туристическа обиколка на София, а салони „Магама“ се погрижиха за перфектната им визия на финала на конкурса.

Гостите се насладиха на вина от специалната селекция на Винарска изба „МАРАШ“. Участничките получиха подаръци от серията за вталяване „BEVARED” на Ваня Червенкова, „Tonino Lamborghini energy drink”, козметика на „TEOXANE”, „Premium Health Products“ и “Benostan”, Gallerato на г-жа Славка Занева.

Събитието, на което приссътваха почти пълен комплект носителки на титлата "Мисис България" и "Мисис баба", както винаги досега имаше благотворителен характер. Средствата бяха предоставени на КГБ – Клуб на готините баби, които от няколко години подпомагат студенти със специални нужди при закупуването на учебници.

Организатор на „Мисис Баба“ 2016 и “Grandma Universe” 2016 е сдружение „Famous” и „Mrs. Universe LTD” в лицето на продуцента Меги Савова.