Доброто е живо: Скоростна акция в „Меден рудник“ стопли сърцето на Милена, преобрази жилището й

img
Акцията беше организирана и проведена буквално за часове, снимки ШОфЬОРИ БУРГАС и ОЗБГ

Младите мъже от Шофьори Бургас и ОЗБГ изтриха мизерията от апартамента на жената, чиято съдба трогна хиляди хора

Скоростна акция стопли сърцето и преобрази апартамента на 47-годишната Милена Янчева в бургаския ж.к. „Меден рудник“. Тежката съдба на жената, която беше публикувана в платформа за благотворителност „Милостив“, трогна хиляди хора, защото тя и съпругът й живеят с болести и в пълна нищета. Тя предизвика и бърза реакция от страна на създателите на набралата популярност група в социалната мрежа „ШОФЬОРИ БУРГАС“, към чиято инициатива се присъединиха и членове на Организация за закрила на българските граждани (ОЗБГ).

Само за часове жената се сдоби с уют и на мястото на старите, очукани, строшени мебели бяха сглобени нови, които поне мъничко да облекчат ежедневието й.

„Написах снощи пост с призив да помогнем и днес в 9,30 часа се събрахме 20 мъже, които пренесохме и сглобихме мебелите. Жената не можа да повярва на очите си като видя камиона пред блока. Вътре беше плачевно положението, надяваме се поне малко да сме й дали лъч надежда. Групата ни е сформирана така, че искаме да реагираме бързо на подобни случаи и с каквото можем да си помагаме един на друг“, каза един от двигателите на ШОФЬОРИ БУРГАС Мартин Пенчев. Това не е първата благотворителна акция на младите мъже, към които днес се присъединиха и от ОЗБГ, които също неколкократно са поемали подобни иницативи. „Хората се развълнуваха много, жилището буквално стана друго“, каза Стефан Петров от ОЗБГ.

Милена Янева докосна сърцата на хората, тя живее в крайна мизерия, има нужда от прехрана, обувки, лекарства. Самата тя има заболяване, а мъжът й е покосен от три инсулта.

Инвалидната пенсия на Милена е 117 лв., на мъжа й е 257 лв.

„Обаждаха се много хора с желание да помогнат, няма да спрем до тук.“, добави Мартин Пенчев.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Балове 2018 в Бургас - блясък, атракция и стил

Зрелищен арест в Бургас: Полиция арестува мъж със син „Опел”

Куче захапа 77-годишия Йордан Русев в центъра на Бургас, остави кървава диря