Евакуираха истанбулското метро, търсят нападателя от „Рейна”

Евакуираха истанбулското метро, търсят нападателя от „Рейна”

Общество 334 0

Полицията евакуира метрото в Истанбул след сигнал, че там е бил забелязан заподозреният за извършването на нападението в нощния клуб "Рейна". Това  предаде ТАСС, като се позовава на в."Йени шафак". Според изданието става дума за метростанция в истанбулския квартал Багджълар.

Припомняме, че в нощта на 1 януари нападател откри стрелба в нощния клуб "Реина" в истанблуския квартал Ортакьой, при която бяха убити 39 души, включително 16 чужденци, а близо 70 души бяха ранени. Сред жертвите имаше граждани на Саудитска Арабия, Мароко, Йордания, Ливан, Либия, Израел, както и една руска гражданка. Отговорност за нападението пое "Ислямска държава".

На 7 януари в."Дейли сабах" съобщи, че турската полиция е установила самоличността на заподозрения. Според изданието нападателят е узбек по националност на име Абдулгадир Машарипов, известен също като Абу Мухамед Хорасани.

Етикети:

коментари

0

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com